Scroll Top

Takim i organizuar me pacientet per te drejtat e tyre ligjore

grupi 1 (Demo)

Nje takim i organizuar ne Shoqaten e Diabetit me pacientet, per diskutimin e te drejtave te tyre ligjore lidhur me statusin e pacientit, marrjes se sherbimit, mos sorollatjeve burokratike, zgjedhja e mjekut. Te drejta qe u diskutuan edhe ne prani te avokateve dhe perfaqesuesve ligjore. Nga takimi i organizuar pikat kryesore ose te drejtat që pacientët i kerkuan me ngulm ishin:

  1. Pervec rimbusimit te insulinave shteti duhet te rimbursoje dhe majat e tyre, pasi ato ndrrohen shpesh dhe insulina behet me efektive.
  2. Ju ndodh qe ne farmaci kur shkojne per te marre medikamentet e dhena ju behet ndrrim nga ana e farmacisteve, gje qe i ben te dyshojne per vertetesine e tyre per mjekun qe ja ka dhene.
  3. Ne vitet 2004-2009 kane pasur te drejten ta zgjedhin vete mjekun e familjes dhe ate specialist, tashme kjo e drejte ju eshte mohuar.
  4. Kalvari i sorollatjeve per rimbursimin e medikamenteve eshte i tepert per ta.
  5. Hartimi i recetave elektronike po ju sjell shpesh probleme pacienteve
  6. Le per te dyshuar cilesia e medikamenteve qe atyre ju rimbursohen, kerkuan qe  duhet ushtruar nje kontroll nga Qendra e kontrollit te barnave per keto.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.