Takim i organizuar me pacientet per te drejtat e tyre ligjore

Nje takim i organizuar ne Shoqaten e Diabetit me pacientet, per diskutimin e te drejtave te tyre ligjore lidhur me statusin e pacientit, marrjes se sherbimit, mos sorollatjeve burokratike, zgjedhja e mjekut. Te drejta qe u diskutuan edhe ne prani te avokateve dhe perfaqesuesve ligjore. Nga takimi i organizuar pikat kryesore ose te drejtat që pacientët i kerkuan me ngulm ishin:

  1. Pervec rimbusimit te insulinave shteti duhet te rimbursoje dhe majat e tyre, pasi ato ndrrohen shpesh dhe insulina behet me efektive.
  2. Ju ndodh qe ne farmaci kur shkojne per te marre medikamentet e dhena ju behet ndrrim nga ana e farmacisteve, gje qe i ben te dyshojne per vertetesine e tyre per mjekun qe ja ka dhene.
  3. Ne vitet 2004-2009 kane pasur te drejten ta zgjedhin vete mjekun e familjes dhe ate specialist, tashme kjo e drejte ju eshte mohuar.
  4. Kalvari i sorollatjeve per rimbursimin e medikamenteve eshte i tepert per ta.
  5. Hartimi i recetave elektronike po ju sjell shpesh probleme pacienteve
  6. Le per te dyshuar cilesia e medikamenteve qe atyre ju rimbursohen, kerkuan qe  duhet ushtruar nje kontroll nga Qendra e kontrollit te barnave per keto.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *